Een pluim voor ons HR-beleid

In 2018 mocht Technische Unie zich al Top Employer noemen en ook voor 2019 hebben wij dit mooie keurmerk weer gekregen. Zelfs met een hogere score dan vorig jaar.


Het Top Employer certificaat is hét bewijs dat we ons HR-beleid goed hebben ingericht. Steeds beter zelfs: scoorden we vorig jaar nog 68% van de punten, dit jaar is dat 71%.

Bevestiging

Op het gebied van loopbaanmanagement, talentstrategie, workforce planning en arbeidsvoorwaarden is onze score omhoog gegaan. We scoren vooral hoog op arbeidsvoorwaarden (compensation & benefits): 86 procent. Op een gedeelde tweede plaats (72 procent) staan loopbaanplanning en onboarding. Een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn.

Onafhankelijk onderzoek

Het Top Employer certificaat krijg je niet zomaar. In Nederland mogen maar 67 bedrijven dit keurmerk voeren. Er gaat een uitgebreid online onderzoek aan vooraf, uitgevoerd door het gerenommeerde Top Employers Institute. Deelnemers moeten honderd vragen beantwoorden en zeshonderd 'HR-best practices' wel of niet aanvinken, met ondersteunende documentatie. Scoor je minder dan 60 punten, dan ontvang je geen keurmerk. Wij zijn enthousiast over ons mooie resultaat.

Op naar 2020

Voor 2020 doen we weer mee en natuurlijk gaan we voor een nog hogere score. Die gaan we onder andere behalen door onze onboarding nog beter in te richten en een nieuwe methode van performance management te implementeren. Zo blijven we voortdurend in ontwikkeling.

Van links naar rechts: Barbara van Veenendaal,
Marie-José Tijssen en Justine Warmerdam